Ta hand om ditt hår


- Duscha inte håret för ofta, det sliter väldigt på håret och speciellt om du använder schampo som innehåller tensider/sulfater. 

- Var noga med att inte täppa igen hårsäckarna. 

- Borsta inte håret när det är blött, håret är så som känsligast. Skulle det behövas använd helst fingrarna eller en piggborste.

- Nu när det är vinter och kallt är håret ofta torrt, därför är det bra att använda håroljor och hårinpackningar. (även under sommarhalvåret då håret växer som mest) 

- Vänta gärna 2-3 dagar innan du tvättar håret efter användning av hårinpackning. Då får inpackningen verka längre och håret får en chans att bilda naturligt keratin. 

- Att låta inpackningen verka under en varm handduk för bästa effekt. 

- Om du masserar hårbotten, det räcker med 2-3 minuter får du igång blodcirkulationen och ger på så vis näring till håret. 

- Alla sorters vitaminer och en varierad och hälsosam kost är bra för ditt hår. 

- Undvik styling produkter och värmestyling. Skulle du mot förmodan vilka platta håret t ex, använd värmeskydd. Men undvik helst all sorts styling. 

- Undvik hårspray. Alkoholen i sprayen sliter extremt på håret och torkar ut.

- Avsluta din dusch med kallt vatten för att stänga hårsäckarna och få håret att se glansigare ut. Mitt hår mycket mjukare och inte lika frissigt om jag sköljer i i iskallt vatten.

- Sov i flätor. Ger snygga lockar och hindrar slitage.

- Sist men inte minst, undvik hårsnoddar med metallclips. 
Hänger du här ofta eller?Trackback